Калорійність продуктів - таблиця калорійності продуктів


Дуже часто для того, щоб правильно підібрати методику харчування або ж дієту, необхідно знати, а точніше, ретельно підраховувати кількість споживаних з їжею білків, вуглеводів, жирів, і, звичайно ж, калорій. Але як це зробити? Адже дуже складно спочатку прочитати склад продукту, потім зважити порцію, провести ряд математичних розрахунків і тільки після цього отримати результат. Іноді, наприклад, в кафе чи ресторані це взагалі неможливо (хоча і з'являється все більше закладів, які надають такі дані), так само як неможливо дізнатися необхідні дані про продукти, на яких взагалі нічого не вказано. Який же вихід із ситуації?


Спеціально для таких розрахунків і була створена таблиця калорійності продуктів , і розрахувати по ній ту норму споживання калорій, яка вам необхідна простіше простого! Без допомоги такої таблиці неможливо дізнатися, що калорійніший - короп, наприклад, або карась, як зміниться калорійність яловичини, якщо її загасити? Та й багато інших продуктів напевно поставлять в глухий кут. Відповіді на такі питання як раз і може дати помічниця-таблиця. Однак слід враховувати і ще один нюанс. При всій точності прописаних в такій таблиці даних, завжди існує і певний ризик похибок. Адже все одно залишається безліч нюансів, які безпосередньо можуть вплинути на калорійність продуктів, і при цьому - як у більшу, так і в меншу сторону. Вміст білків, вуглеводів, жирів, а, значить, і самої калорійності, безпосередньо залежить від тонкощів технологічного процесу у різних виробників, від особливостей рецептури, від того, як було приготовлено страву. А якщо мова йде про фруктах, ягодах або овочах, які будуть вживатися в сирому вигляді, то в цьому випадку на їх складу можуть вплинути такі фактори, як велика кількість або відсутність сонячного світла при їх дозріванні, чи багато опадів випадало, а також і від сорту . Не варто забувати і про те, що калорійність може змінитися і від поєднання різних продуктів.


Крім того, таблиця калорійності продуктів не враховує такий важливий чинник, як час надходження їжі в організм, але ж у процесі засвоєння продуктів необхідно враховувати і ті процеси. Які будуть відбуватися всередині шлунка і кишечника. Але є й ще одна сторона проблеми неточності даних таблиці - так, тепер ми, хай і приблизно, але все ж знаємо, який склад улюблених нами продуктів, але як запам'ятати всю інформацію, перераховану в такій таблиці? З цією проблемою впоратися, як не дивно, легше всього. Наше харчування найчастіше не містить такого розмаїття одночасно, а тому буде досить запам'ятати 20-30 основних найменувань продуктів, а в міру необхідності підглядати в таблицю.


Отже, калорійність продуктів тепер розрахувати можна, але щоб схуднути за комфортом слід враховувати ще деякі фактори - вік, стать, а також основний обмін. Такий розрахунок проводиться за спеціальною формулою, а більш точний розрахунок може призвести лікар-дієтолог чи фітнес-інструктор.


Джерело: misslite.ru

Навігація по сайту


Попередня | Наступна